Laboratorij za analizu mošta i vina

Laboratorij za analizu mošta i vina

Postupak analize obuhvaća razne fizikalno – kemijske i analitičke metode. Većinu tih metoda moguće je precizno napraviti jedino u odgovarajućim laboratorijima. Zato Vinarska oprema – HORVAT Univerzal d.o.o. pored svoje osnovne djelatnosti posjeduje i vinarski Laboratorij gdje je moguće ispitati sastav i kakvoću mošta i vina, kako bi se utvrdile točne vrijednosti osnovnih parametara. Ukoliko parametri odstupaju moguće ih je prema potrebi korigirali, te pronaći lijek za vina koja imaju manu, bolest ili su pak nezadovoljavajuće kvalitete (okus, boja, miris) zbog nepravilnog čuvanja, pogrešaka u procesu prerade grožđa ili primjene neadekvatnih enoloških preparata. Na temelju dobivenih rezultata, preporučamo tretiranje adekvatnim enološkim preparatima.

NAŠ LABORATORIJ – FOSS WINESCAN SO2

Zbog sve većeg interesa profesionalnih vinara, ali i hobista, koji žele napraviti što kvalitetnije vino uz najbolji balans okusa i mirisa, modernizirali smo laboratorij tako da sada možemo ponuditi (među rijetkima u Hrvatskoj, a jedini u Varaždinskoj županiji) analize vina na uređaju FOSS WineScan SO2 FTIR metodom, s puno brojnijim parametrima nego do sada.

FOSS WINESCAN SO2

ANALIZA S 32 PARAMETRA ZA 10 MINUTA!

Obrađujemo parametre u moštu, parametre mošta u fermentaciji i na kraju parametre u vinu. Tako danas, umjesto nekadašnjih 10-ak parametra, analiziramo istovremeno 32, a uzorak je gotov za desetak minuta. Rezultate uzorka s objašnjenjima i savjetima šaljemo korisnicima i putem elektroničke pošte. Također, u dogovoru s korisnicima kojima radimo analize uzoraka vina, odmah dogovaramo i šaljemo potrebna sredstva za poboljšanje kvalitete vina.

Detaljna ponuda analiza u našem laboratoriju

Analiza pomoću FTIR spektrometrije

FTIR (Fourierova transformacija infracrvene spektroskopije) je tehnika koja je odavno pronašla put do svih vodećih vinarija, kako u Europi, tako i u svijetu. Glavne prednosti ove metode su točnost, preciznost i brzina analiziranja uzoraka. Osim za vino, uređaj se koristi i za analizu mošta. Princip na kojem uređaj radi je mjerenje apsorpcije, odnosno transmisije, IC zračenja kroz uzorak na osnovi kojih se onda određuju koncentracije pojedinih parametara vina.

Koristimo kolačiće (cookies) kako bismo Vam pružali potpunu funkcionalnost i najbolju uslugu te neprestano poboljšavali našu web stranicu i web trgovinu.