Filteri

ROMFIL
Njemačka

Pogledaj

VLS TECHNOLOGIES
Italija

Pogledaj

ZAMBELLI
Italija

Pogledaj

FILTERI

ROMFIL Njemačka

ROMFIL CROSSFLOW FILTRACIJSKI SUSTAVI XF

U vremenima stalnog rasta cijena energije, rado ćemo našim klijentima pružiti sljedeće pojedinosti:

Rad s novom tehnologijom EVOFLOW CROSSFLOW FILTRACIJSKI SUSTAVI XF je još više štedljiv, tiši i ekološki prihvatljiviji. Posljedica toga je smanjenje proizvodnih troškova. 

Blagi tretman filtrata, koji je tipičan za proizvode Romfila, a posebno važan za filtriranje vina, mogao bi se dodatno poboljšati.

Kao jedan od rijetkih proizvođača sustava za filtriranje Crossflow, Romfil nudi Crossflow filtracijske sustave koji su u skladu s EU regulativom 10/2011 o plastičnim materijalima i predmetima koji dolaze u kontakt s hranom.

Ovisno o njihovim individualnim zahtjevima i zahtjevima, kupci mogu birati između različitih modela sustava za filtriranje Romfil Evoflow. Počevši od osnovnog modela s jednim ili dva modula, svi ROMFIL Crossflow filtrirni sustavi opremljeni su standardnim automatskim prekidom smanjenog volumena. Osnovni sustavi XF nude vrlo povoljnu početnu verziju u Crossflow Filtraciji. Osnovni sustavi opremljeni su standardnim Evoflux modulima i posjeduju sve potrebne značajke za Crossflow filtraciju.

Svi ostali XF sustavi nude velik broj tehničkih značajki, npr. Romfil Evoflush – automatsko povratno ispiranje. Ovisno o zahtjevima kupaca, XF sustavi opremljeni su širokim rasponom značajki – do potpuno automatske filtracije.

Nakon automatskog prekida smanjenog volumena, potpuno automatski Romfil Crossflow Filtracijski Sustavi XFA (počevši od četiri modula) automatski započinju ispiranje vode ili – izborno – kemijsko čišćenje. Zatim se samostalno vrate u način filtriranja. Budući da XFA-Systems može raditi bez nadzora tijekom dužeg razdoblja, oni su vrlo atraktivni za velike vinarije.

Preuzmi PDF katalog

FILTERI

VLS Technologies Italija

FILTER ZA FILTRIRANJE TALOGA TLS-6-A

Eliminiraju uporabu rotacijskih vakuumskih filtera, nudeći automatsku filtraciju bez upotrebe fosilnih flora. Filtrirano vino je čisto i sjajno (<1 NTU) i može se dodati izravno u prethodno filtrirani proizvod, bez potrebe za daljnjim tretmanima. Prinos, koji ovisi o kvaliteti filtriranog proizvoda, veći je od onog dobivenog pomoću vakuumskih rotacijskih filtera. Nadalje, filtrirani proizvod se pokazao kvalitativno boljim (analitički parametri se održavaju, a kvaliteta vina se ispostavlja kao “predbočenje”) 

 

membrane

Ovaj tangencijalni filtar, izrađen posebno za tretman ološa, opremljen je membranom od nehrđajućeg čelika koja je stvorena upravo za filtriranje vrlo “prljavih” proizvoda. Ova membrana ima dugi vijek trajanja i otporna je na tlak, temperaturu i kemikalije. Ove karakteristike pridonose pouzdanosti i sposobnosti regeneracije membrana. Talozi se filtriraju kroz niz membrana, od 2 do 8, s površinom filtriranja od 7,5 m². Cijeli sustav može biti steriliziran parom. Operativni proces je vrlo jednostavan, zapravo je filtar potpuno automatski i zahtijeva manje kontrole.

filtracija

Tijekom filtracije aktivno je upravljanje recirkulacijom krutih tvari i koncentracija kako bi se osigurali ekstremno dugi radni ciklusi (desetke sati). Ovaj filter omogućuje dobivanje veće kvalitete i količine vina od tradicionalne filtracije. Nadalje, ostaci filtracije koji još uvijek imaju sadržaj alkohola mogu se koristiti u destileriji. Lees-Stop filter se može proizvesti s 2, 3, 4, 5, 6, 7 i 8 membrana.

Preuzmi PDF katalog

UNICO CROSSFLOW FILTER

Sve-u-jednom rješenje za male i srednje proizvođače

Jedinstveno rješenje, u ime i zapravo, sposobno za očuvanje svih organoleptičkih svojstava proizvoda, au nekim slučajevima i za njihovo poboljšanje. Ovaj je filtar namijenjen malim i srednjim proizvođačima koji trebaju filtrirati svoje proizvode (vina i ostatke) s “UNIQUE” otopinom, dobivajući filtrirani proizvod izvrsne kvalitete i zamućenosti manju od 1 NTU. Zbog toga je tvrtka VLS Technologies izradila UNICO sustav filtriranja. Zahvaljujući našem filtru moguće je postići savršenu filtraciju proizvoda i razbiti mikrobiološku floru, a sve uz očuvanje svih organoleptičkih svojstava proizvoda te u nekim slučajevima poboljšati njegove karakteristike.

Tehničke značajke

Naš UNICO filter dostupan je u konfiguraciji s 1, 4, 7 i 10 filtracijskim modulima kapaciteta do 60 hl / h. Svi su filtri izrađeni od nehrđajućeg čelika s uglačanim završnim premazom i smješteni su, ovisno o veličini, na okvir od nehrđajućeg čelika s kotačima. Filtri, ovisno o konfiguraciji, opremljeni su električnim pumpama, kućištem i instrumentima za ispravan rad i kontrolu svih sigurnosnih parametara. Svaki filtar uključuje pretvarače tlaka, elektronički mjerač protoka, sondu za detekciju temperature, kontrolu protoka električne pumpe, spremnik za pranje i doziranje deterdženata. U automatskoj verziji PLC upravlja svim operacijama punjenja,

Naši UNICO filtri su prilagođeni većini potreba. Zapravo, naš asortiman ima kapacitete u rasponu od 9-60 hl / ha, ovisno o potrebnoj konfiguraciji. Brzine protoka, sa srednjim proizvodima za zamućenje, su kako slijedi: do 600 l / h za 1 modul; do 2000 l / h za 4 modula; do 4000 l / h za 7 modula; do 6000 l / h za 10 modula.

Vrsta proizvoda

UNICO filtri su prikladni za umetanje u bilo koju fazu filtracije, pri čemu dolazi do proizvoda s visokim sadržajem suspendiranih tvari.

Potrošnja

Što se tiče potrošnje, imamo instalirane 6,5, 9, 11 i 13 KW električne energije za 1, 4, 7 i 10 modula.

Prednosti

Prednosti u odnosu na tradicionalnu filtraciju su: nema pomoći za filtriranje; smanjeni gubici proizvoda; nisko zadržavanje boje i strukture; jedan filtar za sve potrebe; mogućnost filtriranja pjenušavih vina; nedostatak taloga na skladištu.

Preuzmi PDF katalog

PLUMA FILTER

Značajke

Sustav filtracije “PLUMA FILTER” VLS Technologies dizajniran je i proizveden za filtriranje vina. Sustavi imaju sljedeće značajke:

1. Izuzetno jednostavan za korištenje

2. Očuvanje organoleptičkih i aromatskih svojstava vina

3. Gospodarstvo u usporedbi s alternativnim tehnologijama filtriranja

4. Modularnost i prilagodljivost volumenu koji se tretira

5. Širok raspon poroznosti filtarskih uložaka

6. Dostupno u ručnoj, poluautomatskoj ili automatskoj verziji.

7. Lako se pere

Standardna verzija

Svi su sustavi izrađeni od nehrđajućeg čelika s uglačanim završnim premazom i postavljeni su na okvir od nehrđajućeg čelika s podesivim nogama ili kotačima. Postrojenja su opremljena pumpama, kućištem i instrumentima za ispravan rad i kontrolu svih sigurnosnih parametara. Svaki sustav uključuje pretvarače tlaka, elektronski mjerač protoka, sondu za detekciju temperature, kontrolu protoka crpke za napajanje, spremnik za vodu i pumpu za pranje.

Preuzmi PDF katalog

PLOČASTI FILTERI

Konstrukcija filtra:

 • Materijal okvira: aisi 304 na kotačima.
 • Dvostruki vanjski cjevovod.
 • Dimenzije cijevi: dn 32 (ø 34mm).
 • Leptirasti ventili na ulazu i izlazu.
 • Uzmite i izvadite uzorke.
 • Oprema: din 11851 (ili garolla).
 • Vizualno cjevasto ogledalo u izlaznom proizvodu.
 • Manometar na ulazu i izlazu proizvoda.

 

Filter paket sastavljen od:

 • 2 polipropilenske ploče za glavu
 • Xx srednje ploče od polipropilena / polietilena.
 • Gumene brtve za hranu.
 • Ručno zatvaranje vijka.
 • Aisi 304 posuda za kapanje s mikroturčnim ispusnim ventilom.
Preuzmi PDF katalog

FILTERSKE PREŠE

Nosač filtera LFA 400 × 400

Standardna izvedba AISI 304 na kotačima sastavljenim od:

 • Fiksna glava s dovodnom cijevi s kuglastim ventilom spojena s ugrađenom pumpom za gorivo i izlaznom cijevi s vizualnim pregledom i kuglastim ventilom.
 • Mobilno uzglavlje.
 • Nosive vodilice i filtarske ploče.
 • Klackalica za uzdužno sidrenje.
 • Ručno zatvaranje vijka.
 • AISI 304 pladanj.
 • Crpka za dovod klipa u AISI 304 s ekspanzionom posudom, manometrom, prekidačem za tlak i sigurnosnim ventilom, električni magnetotermalni prekidač za pokretanje i zaustavljanje.
 • Standardni napon 400/3/50 Hz.
 • 400x400mm skrivene ploče od polipropilenskih i polipropilenskih filtarskih tkanina.
Preuzmi PDF katalog

MIKROFILTERI

KUĆIŠTE MIKROFILTRACIJE AISI 316L 1, 3, 5, 8 I 12 KARTONA

Kompletan s gornjom jedinicom i leptirastim ventilima na ulazu i izlazu

Tehničke značajke

 • Materijal: aisi 316L – veličina zvona: 30 “(750 mm)
 • Priključak spremnika: bakalar. 7
 • Dovršavanje: mehaničko poliranje za uporabu u hrani
 • Gornja jedinica: manometar s kućištem od nehrđajućeg čelika u glicerinskoj kupelji, vizualni cjevasti uzorak dn 15 (kućište 1 i 3 patrone); dn 25 (kućište 8 i 12 patrona), ispusni ventili s mikrofuzijom 1/4 “
 • Ulazni i izlazni ventili: leptir dn 25 (kućište 1 uložak) dn 40 (kućište s 3 i 5 patrona); dn 50 (kućište 8 i 12 patrona);
 • Mikrofuzijski ventili za odvodnjavanje / uzorkovanje smješteni na ulaznim i izlaznim krivinama: 1/4 “(kućište 1 uložak); 1/2 “(kućište 3 i 5 patrona); 3/4 “(kućište 8 i 12 patrona)

AISI 316L LENTIKULARNO KUĆIŠTE 12 I 16 “

Kompletan s gornjom jedinicom i leptirastim ventilima na ulazu i izlazu

Tehničke značajke

 • Materijal: aisi 316L
 • Broj modula za filtriranje: 1-2-3-4 – Priključak modula filtra: ravan ili bajonetni
 • Dovršavanje: mehaničko poliranje za uporabu u hrani
 • Gornja jedinica: manometar s kućištem od nehrđajućeg čelika u glicerinskoj kupki, vizualni cjevasti uzorak, ispusni ventili s mikrofuzijom 1/4 “
Preuzmi PDF katalog

NAPLAVNI FILTERI

Dostupni su sljedeći proizvodi:

Nagibna serija od 2 do 5 m²

Vertikalne serije od 5 do 75 m²

Vodoravne serije od 5 do 40 m²

Standardna verzija za vino, posebne verzije za pivo, pjenušava vina (PED certificirana), viskozne proizvode, šećerne otopine i visokotemperaturne, uljne, slane i agresivne proizvode.

Preuzmi PDF katalog

TANGENCIJALNI FILTERI

Tehničke značajke

Tangencijalna filtracija može u jednoj operaciji pružiti prozirnost i mikrobiološku stabilnost, dopuštajući, štoviše, eliminaciju fosilnih brašna i probleme vezane za njihovo zbrinjavanje.
VLS Technologies nudi širok raspon rješenja za tangencijalnu filtraciju.
Dobiveni rezultati uglavnom su posljedica specifične kapilarne membrane u polieter sulfonu s unutarnjim promjerom od 1,5 mm.

Preuzmi PDF katalog

VAKUUMSKI ROTACIJSKI FILTERI

MRS 2.5

Standardna verzija AISI304 na kotačima u kompletu s:

 • Samonosivi spremnik s lijevkom za lijevanje adjuvansa s poklopcem i rampom mlaznice na spremniku za pripremu preparata.
 • AISI304 nož za otpuštanje ploče.
 • Jedinicu bubnja s tkaninom za filtriranje AISI316.
 • Dovodna crpka u AISI304 s neoprenskim rotorom.
 • Filtrirani spremnik za prikupljanje i crpka za ekstrakciju u AISI304.
 • Uređaj za prekid pjene.
 • Vakuumska pumpa od lijevanog željeza.
 • Jedinica rotacije bubnja s motorom-varijatorom.
 • Mehanički sustav od nehrđajućeg čelika za hranjenje oštrica.
 • Leptirasti ventili, cijevi od nehrđajućeg čelika i plastike.
 • Električna ploča od poliestera ojačana samougasivim staklenim vlaknima, stupanj zaštite IP65.

Standardni napon 400/3/50 Hz.

FRS 4-6-8-10

AISI304 standardna verzija na fiksnim nosačima zajedno s:

 • Samonosiva kadica, AISI304 ploča za otpuštanje ploče.
 • Jedinicu bubnja s tkaninom za filtriranje AISI316.
 • Nezavisni cilindrični spremnik za adjuvantno lijevanje i pripremu za pripremu.
 • Dovodna crpka u AISI304.
 • Filtrirani spremnik za prikupljanje i crpka za ekstrakciju u AISI304.
 • Uređaj za prekid pjene.
 • Vakuumska pumpa od lijevanog željeza (AISI316 za FRS 10).
 • Jedinice rotacije bubnja i napajanje noža s motorom-varijatorom.
 • Leptirasti ventili, cijevi od nehrđajućeg čelika i plastike, razdjelnik pranja bubnja s mlaznicama.
 • Električna ploča od poliestera ojačana samougasivim staklenim vlaknima, stupanj zaštite IP65.

Standardni napon 400/3/50 Hz.

MRS 15

AISI304 standardna verzija na fiksnim nosačima zajedno s:

 • Samonosiva kadica, AISI304 ploča za otpuštanje ploče.
 • Jedinicu bubnja s tkaninom za filtriranje AISI316.
 • Nezavisni cilindrični spremnik za adjuvantno lijevanje i pripremu za prepanelo, zajedno s elektro-miješalicom.
 • Dovodna crpka u AISI304.
 • Filtrirani spremnik za prikupljanje i crpka za ekstrakciju u AISI304.
 • Uređaj za prekid pjene.
 • Vakuumska crpka u AISI316.
 • Jedinice za rotaciju bubnja i napajanje noža s električnim motorom spojenim s pretvaračem i reduktorom.
 • Leptirasti ventili, cijevi od nehrđajućeg čelika i plastike, razdjelnik pranja bubnja s mlaznicama.
 • Električna ploča od poliestera ojačana samougasivim staklenim vlaknima, stupanj zaštite IP65.

Standardni napon 400/3/50 Hz.

MRS 20-30

AISI304 standardna verzija na fiksnim nosačima zajedno s:

 • Samonosiva kadica, AISI304 ploča za otpuštanje ploče.
 • Jedinicu bubnja s tkaninom za filtriranje AISI316.
 • Nezavisni cilindrični spremnik za adjuvantno lijevanje i pripremu za prepanelo, zajedno s elektro-miješalicom.
 • Dovodna crpka u AISI304.
 • Filtrirani spremnik za prikupljanje i crpka za ekstrakciju u AISI304.
 • Uređaj za prekid pjene
 • Dvije vakuumske pumpe.
 • Jedinice za rotaciju bubnja i napajanje noža s električnim motorom spojenim s pretvaračem i reduktorom.
 • Leptirasti ventili, cijevi od nehrđajućeg čelika i plastike, razdjelnik pranja bubnja s mlaznicama.
 • Električna ploča od poliestera ojačana samougasivim staklenim vlaknima, stupanj zaštite IP65.

Standardni napon 400/3/50 Hz.

Preuzmi PDF katalog
logo-zambelli

FILTERI

ZAMBELLI Italija

FLOTACIJSKA JEDINICA CRYSTAL

Naša flotacijska jedinica pogodna je za pumpanje i razjašnjavanje grožđanih moštova i voćnih sokova tijekom procesa fermentacije ili koncentracije. Flotacija omogućuje brzo i značajno odvajanje kvasca i sedimenata sadržanih u moštu, što čini čist proizvod spreman za fermentaciju. Naše plutajuće jedinice su male i lako se mogu pomicati u blizini spremnika radi pojašnjenja i ideali su za male i srednje vinarije. Postoji značajna optimizacija procesa za pojašnjenje potreba: rezultati su ekonomske koristi i kvaliteta u moštu. Kristalne jedinice su brže od klasičnih sustava pojašnjavanja (štede vrijeme hladnoće-nosači). Čuva kvalitetu pročišćene mošti smanjenjem kontakta s talozima (odvajanje brzih sedimenata u moštu je od koristi za parfeme vina). Uvijek proizvodi vrlo visoke prinose pojašnjenja (prosječno 95%).

Crystal ECOCrystal DELUXE
Po satu Maks. 120 Hl / hMaks. 220 Hl / h
Pritisak Maksimalno 5 BAR Maksimalno 5 BAR
Potrošnja dušika 5/15 Lt / min15/25 Lt / min
oprema Ø 50Ø 50
Dimenzije 1100x515x985 mm1200x530x985 mm
Težina Kg 71Kg 105

FILTER KF | KF2, KF3, KF4, KF5 |

Izrađeno od nehrđajućeg čelika AISI 304
Priručnik za ispuštanje brašna
Završni uređaj za filtriranje unutar (kroz početnu ploču)
Dozirna jedinica od nehrđajućeg čelika s dozirnom pumpom i miješanjem
Podesiva brzina protoka doziranja
Crpka proizvoda od nehrđajućeg čelika AISI 304
Modeli KF / 4 i KF / 5 .zatezati opruge radi otvaranja i zatvaranja filtarskog zvona

Preuzmi PDF katalog

MIKROFILTRIRANJE – FILTERI ‘MICRO’ 1 | 3 | 5 | 8 | 12 | 18

Mikro filtri su izrađeni od nehrđajućeg čelika AISI 316.

Standardni pribor: završni sloj s kompletnom gornjom grupom (kontrolno staklo i manometar)

Preuzmi PDF katalog

PLOČASTI FILTER CF40 | CF43| CF44| CF45| CF46| CF48| CF410

FC filtar je u cijelosti izrađen od nehrđajućeg čelika. Montiran je na kotačima i opremljen je pladnjem za sakupljanje kapljica. Filterska jedinica je zatvorena pomoću centralno smještenih vijaka od nehrđajućeg čelika. Ploče (400×400 mm) izrađene su od polipropilena za prehrambenu uporabu ili u norilu, moplenu ili čeličnoj čeljusti AISI 316. Filter je također opremljen manometrima, ventilima i mjerilom za tekućinu.

Dostupan s inverznom pločom, ugrađenom pumpom s.steel ili impeler i hidrauličnim ručnim / električnim zatvaranjem.

Preuzmi PDF katalog

PLOČASTI FILTER CFP 60X60 CFP

CFP-MP04 | CFP-MP06 | CFP-MP08 | CFP-MP10 | CFP-MP15

Filtar ploča 60×60 ugrađen je u svim svojim dijelovima od nehrđajućeg čelika, montiran je na kotačima, ima pladanj od nehrđajućeg čelika, zatvaranje filtarske jedinice se odvija pomoću središnjeg vijka od nehrđajućeg čelika. Ploče su u polipropilenu za hranu (600 x 600 mm), ili Noryl, Moplen ili nehrđajući čelik 316, opremljen je mjeračima tlaka, ventilima i kontrolom tekućine iz spekula.

GLAVNE ZNAČAJKE

 • Okvir od nehrđajućeg čelika izrađen od Aisi 304
 • Ručno zatvaranje hidraulike
 • Debljina glave i pokretne ploče 60mm
 • Cijevi od nehrđajućeg čelika Aisi 304
 • Mjerna traka montirana na ulazu i izlazu
 • Leptirasti ventili montirani na ulazu i izlazu
 • Priključci DN 65 mm
 • Posuda za kapanje od nehrđajućeg čelika Aisi 304
 • Ispuštanje posude za kapanje kroz leptir ventil Scarico vasca con valvola a farfalla raccordo DN 25 mm
Preuzmo PDF katalog

FILTERI 400X400, 500X500, 630X630 – ‘HF’ SERIJA

Okvir je izrađen od svih dijelova od nehrđajućeg čelika, montiran je na kotačima, ima posudu za kapanje izrađenu od nehrđajućeg čelika, zatvaranje filtarske jedinice se vrši pomoću hidrauličkog zatvarača s ručnim ili električnim hidrauličkim zatvaračem (opcija). Ploče su od polipropilena za uporabu u hrani kao i filtarskih tkanina. E ‘opremljen s kuglasti ventili ulaz / izlaz proizvoda, manometri za prikaz tlaka dolazni / odlazni proizvod.

GLAVNE ZNAČAJKE

 • Okvir od nehrđajućeg čelika Aisi 304
 • Ručno zatvaranje hidraulike
 • Pumpa za hranjenje klipova, nehrđajući čelik aisi 304
 • Ekspanzijska vaza
 • Prekidač tlaka
 • Kuglasti ventili na ulazu / izlazu
 • Priključci DN 40mm za 400×400, DN 50mm i 60mm za veće modele
 • Posuda za kapanje izrađena od nehrđajućeg čelika Aisi 304
 • Ispusni ventil na posudi s leptirastim ventilom DN 25 mm

DODATNA OPREMA – OPCIJA

 • Električno hidraulično zatvaranje
 • Izvedba za vino, predispozicija za uporabu ploča s filterima od papira (solo verzija 400×400)
 • nastavak
 • Senzor protiv rada na suho
Preuzmi PDF katalog

FILTER 20X20 FZ

FZ8 | FZ10 | FZ14 | FZ20 | FZ30 | FZ40

Izrađen od nehrđajućeg čelika AISI 304 (ili u boji od čelika za verzije FZ 8 i FZ 14), praktičan, siguran, jamči i malom proizvođaču kvalitetu i sigurnost filtracije na visokoj razini. S pločama od 20×20 od netoksičnog polietilena (na zahtjev NORYL sterilizira na 120 ° C), manometar za regulaciju tlaka i ventil za regulaciju protoka.

Dostupno s dvostrukim filtracijskim kompletom i / ili premosnicom (samo za FZ 20 i FZ 30)

Preuzmi PDF katalog