Rashladni sustavi i oprema

RASHLADNI SUSTAVI I OPREMA

Isporučujemo i montiramo rashladne sustave za kontroliranu fermentaciju mošta, čuvanje vina i hladnu stabilizaciju vina. Kontroliranom fermentacijom štitimo arome u moštu pa se na taj način postiže viša kvaliteta proizvedenog vina. Napredak znanosti i tehnike doveo je i u tehnologiji vina do velikih izmjena. Tako prilikom same fermentacije mošta, umjesto da fermentaciju prepuštamo spontanom vrenju, kada u pogledu intenziteta vrenja, imamo visoke osilacije i padove, a isto tako i u pogledu temperature, što se nepovoljno odražava na kvalitetu, zahvaljujući novim dostignućima može se upravljati fermentacijom, kako u pogledu intenziteta vrenja tako i u pogledu temperature mošta.

en-regulator
en-upravljacki-ormari

UPRAVLJAČKI ORMARI

Upravljačke ormare prilagođavamo prema Vašoj potrebi, tako da svaki tank ima svoj digitalni termostatski regulator, sa preciznošću od 0.1 °C. Zahvaljujući dostignućima moderne tehnologije upravljački ormar se može pomoću software-a povezati računalom i gdje god se nalazili možete biti sigurni da je s temperaturama u Vašem podrumu sve u redu. Uz opciju snimanje možete bilježiti kada i u koje vrijeme su se dogodile bitne promjene temperatura u Vašim tankovima.

RASHLADNICI VODE – CHILLERI

Isporučujemo rashladnike vode (chillere) snage 2,5 kW na više u inox ili plastificiranoj izvedbi. Pomoću naših rashladnika možete vršiti i hladnu stabilizaciju vina u izoliranim tankovima. Temperaturu rashladnog medija (glikola) možemo spustiti na temperaturu -10 °C. Hladnom stabilizacijom odvajaju se tartari iz vina bez dodavanja kemijskih sredstava.

INSTALACIJE

Sustave za kontroliranu fermentaciju vina gradimo tako da u spremniku vode (puferu) hladimo ili grijemo tekućinu (glikol) na željenu temperaturu (od -10°C do +40°C). Tako rashlađeni ili zagrijani medij cirkulira po crijevima kroz duple stijenke cisterni ili termoblokova.

Isporučujemo i montiramo automatska upravljanja i opremu na različite vrste vinifikatora i vinimatika. Prednost ovog sustava je i mogućnost ugradnje jedinice za hlađenje zraka podruma, tzv. ventilokonvektora preko rashladne tekućine, tj. glikola.

PODRUMSKI RASHLADNI UREĐAJI

Isporučujemo i montiramo podrumske rashladne uređaje.

Podrumski klima uređaji pogodni su za hlađenje i grijanje manjih i većih podruma sa inox ili drvenim bačvama, za skladišta buteljiranih vina i vinoteke.
Ovim uređajima možete održavati temperaturu od 12°C u vašem prostoru.

en-tankovi-vl-hladjenje

TANKOVI S VLASTITIM HLAĐENJEM

Predstavljamo Vam nove modele tankova s vlastitim hlađenjem, od 30 litara do 900 litara, napravljene od dvostrukog inox plašta između kojeg je izolacija i s rashladnim agregatom u donjem dijelu tanka. Svaki tank ima plivajući i prašinski poklopac od inox-a, te ima mogućnost ugradnje nivokaza.

Galerija - TANKOVI S VLASTITIM HLAĐENJEM

MOBILNI RASHLADNI UREĐAJI

Mobilni rashladni uređaji konstruirani su kao cijeli rashladni sustav prilagođen jednostavnom i brzom spajanju sa tankovima. Ovi uređaji imaju u sebi integrirani spremnik glikola, pumpu i automatiku za digitalno upravljanje el. magnetnim ventilima za određeni broj tankova. 

Uređaji mogu biti kapaciteta od 0,5 do 7,5 kW. Izrađeni su od pocinčanih plastificiranih profila i u inox verziji.

en-mobilni-rashladni